tirsdag 10. november 2009

Vi gir fra oss nettkontrollen

Etter å ha jobbet noe med ulike nettsider, slår det meg mer og mer i hvor stor grad vi legger alt åpent for alle. Det ser ut som vi skriver for dagboka, men mens vi før lukket og låste dagboka til neste gang vi skulle skrive, legger vi den nå helt åpen slik at alle i hele verden kan se. Vi kan undre oss hvordan dette endrer oss. Aftenposten har i dag overskriften over og skriver om undersøkelser foretatt av Forbrukerrådet og SINTEF som viser at hundretusener av nordmenn har gitt fra seg kontrollen over private opplysninger i nettsamfunn som f.eks. Facebook. Folk flest aner ikke hva de har begitt seg ut på ved å legge masse opplysninger fritt på nettet.
Men da er det flott å ha fått være med på kurs i web2, både for å lære om og forsøke ulike måter å bruke nettet på, men også for å se farene ved å bruke enkelte nettsider ukritisk. Har nå gjennomgått alle modulene, men det er jo nå moroa begynner. Nå skal jeg bruke det som jeg har funnet nyttig og spennende og jeg har lært masse. Som et kinesisk ordtak sier: Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært men ferdig.

1 kommentar:

  1. Hei! Har du glemt å publisere noe om Del.icio.us? Sjekker på mandag om du har gjort det. Alle tingene må værte dokumentert for å få fullført :)

    SvarSlett